Így nyújts az irodában

A nyújtás fontosságáról már biztosan te is sokat hallottál. Most képeken bemutatok néhány mozdulatot, hogy hogy tudsz akár az irodában ülve is nyújtózni egy nagyot.

De elöbb néhány szóban, hogy miért is olyan fontos ez a mindennapi életben. Nem csak edzés során kell nyújtani, érdemes alkalmazni hetente többször. Nyújtás nélkül az izmok megrövidülnek, így a feszes izmok korlátozzák az izületi mozgást, csökken a mozgástartomány. Egy jó példa erre, hogy hason fekve nem tudod - vagy nagyon kényelmetlen - felrakni a kezed a hátadra.

A rendszeres nyújtás segít megőrizni a helyes testtartást, megelőzi az időskori degeneratív funkcióvesztést, rugalmasak maradnak az izmok, inak, kötőszövetek.
A rossz testtartás és előreesett vállak miatt idővel megrövidülnek az izmok, megmerevítik az izületeket is. Ennek okán nehezen kelsz fel az ágyból, tipikus tünet, amikor a derékfájástól nem tudsz kiegyenesedni rögtön. (A hát és derékfájásnak számos más oka is lehet, mindenképp konzultálj szakemberrel!)

Szánj magadra naponta néhány percet és a tested meghálálja! :) Járj rendszeresen masszíroztatni, figyelj az egészségedre, ez a legdrágább kincsünk!

irodainyujtas.jpg

 

Az utolsó mozdulatnál nagyon figyelj, hogy a szék stabilan álljon, nehogy véletlenül hátradőlj vele. :) 

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

 

advanced-wellness-systems-dr-brian-paris-dana-durand-massage-therapy-benefits-1030x684.jpgPróbáld ki fél órás hát-
masszázsunkat 2100 ft-ért!
Jelentkezz be még ma!
06/30 791-1479 vagy 
foglalas@salonbudapest.hu